top of page

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εράτυρα: "Όχι στην αλλαγή των ανταποδοτικών τελών από την λειτουργία ΑΠΕ εις βάρος των μόνιμων κατοίκων και των κοινοτήτων"


Η Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην Εράτυρα, με την παρουσία εκπροσώπων φορέων και κατοίκων.


Στη συγκέντρωση εκφράστηκε η αντίθεση στην Κ.Υ.Α που αλλάζει τους όρους για τα ανταποδοτικά τέλη από τη λειτουργία Α.Π.Ε..


Ειδικότερα, τονίστηκε πως η αδικία ενάντια στους μόνιμους κατοίκους, καθώς θεσπίστηκε μια οριζόντια καταβολή ποσών από τα τέλη ανεξάρτητα από την κατανάλωση, αλλά και το δικαίωμα σε κάθε Δήμο να μοιράζει σε όποια κοινότητα θέλει, το 40% των τελών, αλλάζουν προς το χειρότερο το καθεστώς της ανταποδοτικότητας.


Στην παρέμβασή της η Καλλιόπη Βέττα επεσήμανε ότι οι αλλαγές είναι άδικες και αδικαιολόγητες, ειδικά για τους ανθρώπους που βιώνουν την όχληση από την λειτουργία των Α.Π.Ε., όλο τον χρόνο ενώ αναφέρθηκε και στην κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα, τονίζοντας ότι "περιμένουμε όλοι την αποκατάσταση της αδικίας".


Τέλος, επεσήμανε, για μια ακόμη φορά ότι η Δυτική Μακεδονία και η Π.Ε. Κοζάνης πληρώνουν το τίμημα από την άναρχη και άτακτη ανάπτυξη Α.Π.Ε., χωρίς Ειδικό Χωροταξικό, με τα ανταποδοτικά τέλη να μειώνονται και τις συνθήκες ζωής να χειροτερεύουν.


Η Π.Ε. Κοζάνης αξίζει μια καλύτερη ζωή, όχι στην απαξίωση και την υποβάθμισή της!




2 Προβολές0 Σχόλια

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page